Skoči do osrednje vsebine

Deseta seja strateškega sveta za davke

Na Ministrstvu za finance so se danes desetič sestali člani strateškega sveta za davke. Gre za prvi sestanek strateškega sveta po tem, ko smo minuli teden v javno obravnavo poslali prvi paket predlogov davčnih sprememb.
Minister za finance z državnima sekretarkama in člani strateškega sveta za davke skupaj za mizo, eden od članov se javlja prek video povezave.

Strateški svet za davke. | Avtor: Ministrstvo za finance

Svet deluje kot strokovno posvetovalno telo ministra za finance. Njegov namen je izmenjava mnenj, usmeritev in priporočil za oblikovanje predlogov ukrepov na davčnem področju, ki so v pristojnosti Ministrstva za finance. Cilj je priprava celovitih rešitev, ki bodo davčni sistem naredile pregleden, enostaven in predvidljiv.

Tokratnega zasedanja sta se udeležila tudi minister Klemen Boštjančič in državna sekretarka Nikolina Prah, ki je predstavila izhodišča za razprave o spremembah davčnega sistema po strategiji razvoja kapitalskega trga. V nadaljevanju seje so udeleženci razpravljali o aktualnih odzivih na prvi paket predlogov davčnih sprememb, ki je trenutno v postopku javne obravnave, in o temah, ki bi jih bilo smiselno nasloviti v procesu oblikovanja naslednjega paketa predlogov sprememb na davčnem področju.