Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za zdravje na odprtju prenovljene Negovalne bolnišnice

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se je danes udeležila slovesnega odprtja prenovljene in energetsko sanirane Negovalne bolnišnice Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.
Ministrica, premier in direktor stojijo pred steklenim vhodom v stavbo. V rokah držijo del traku v barvah slovenske zastave. Ob straneh sta vidna kovinska stebrička, ki sta držala trak.

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel, predsednik vlade dr. Robert Golob in generalni direktor UKC Ljubljana dr. Marko Jug so prerezali trak pred prenovljeno Negovalno bolnišnico. | Avtor: Ministrstvo za zdravje

Ministrica je skupaj s predsednikom vlade dr. Robertom Golobom in generalnim direktorjem UKC Ljubljana dr. Markom Jugom simbolno prerezala trak pred vhodom v prenovljeno Negovalno bolnišnico na Vrazovem trgu in tako objekt predala njegovemu namenu. Nato pa se je skupaj z ostalimi gosti sprehodila skozi nove prostore.

V prenovljenih prostorih Negovalne bolnišnice bo prihodnje leto in pol delovala Infekcijska klinika, nato pa bo bolnišnica namenjena bolnikom, ki potrebujejo podaljšanje neakutnega zdravljenja z oddelkov UKC Ljubljana, in sicer rehabilitacijo ter zdravstveno nego za lažjo vrnitev v domače okolje ali dom za starejše.

Naložbo, vredno 11,4 milijona evrov, so sofinancirali Ministrstvo za zdravje, Evropska unija iz Evropskih strukturnih in investicijskih skladov v okviru odziva Unije na pandemijo covida-19 ter UKC Ljubljana.

Prenovljena Negovalna bolnišnica bo omogočila še boljšo oskrbo pacientov in izboljšala delovne pogoje zaposlenim. Namen prenove je bil tudi urediti in opremiti prostore po standardih, zahtevanih za negovalne oddelke, med drugim s sodobnimi bolniškimi posteljami ter pripomočki za fizioterapijo, rehabilitacijo in delovno terapijo. Namesto triintrideset, kolikor jih je bilo pred prenovo, bo zdaj na voljo kar triindevetdeset negovalnih postelj. Obratovanje saniranega objekta bo z vidika učinkovite rabe energije tudi okolju bolj prijazno in obenem stroškovno manj obremenjujoče.