Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za zdravje na delovnem obisku v Splošni bolnišnici Brežice

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se je v okviru delovnega obiska Vlade v Posavju mudila v Splošni bolnišnici Brežice. Z vodstvom bolnišnice je spregovorila o viziji in načrtovanih investicijah ter si ogledala prostore bolnišnice.
V sobi za dolgo mizo sedi več ljudi, nekateri so oblečeni v bele zdravniške uniforme. Na mizi so kava, voda, sadje in prigrizki. Na stenah visijo slike. Ena stena je zelene barve, enake barve so tudi stoli. Na eni od sten je veliko okno.

Ministrica za zdravje na sestanku z vodstvom Splošne bolnišnice Brežice. | Avtor: Ministrstvo za zdravje

Ministrico so sprejele direktorica Splošne bolnišnice Brežice Anica Hribar, strokovna direktorica Nataša Pirc in pomočnica direktorice za področje zdravstvene nege in oskrbe Tinkara Pacek. Skupaj s predstojniki oddelkov so nato ministrici na delovnem sestanku predstavile vizijo bolnišnice.

Govorili so tudi o načrtovanih investicijah. Najprej o nakupu naprave za magnetno resonanco, za katero je bolnišnica že objavila javno naročilo. Nato pa še o načrtovanem novem prizidku (tako imenovani objekt F) za potrebe akutne bolnišnične obravnave, v katerem naj bi nove prostore med drugim dobili ginekološko porodni oddelek, fizioterapija in specialistične ambulante, ter prenovi objekta A za obstoječo negovalno bolnišnico in podaljšano bolnišnično zdravljenje. Za prizidek in obnovo je načrtovana poraba sredstev v višini skoraj enajst milijonov evrov.

Ministrica je ob tem dejala, da je Ministrstvo za zdravje glede tega že prejelo investicijsko dokumentacijo in preučuje možnosti, kako bi investicijo čim prej uvrstilo v Načrt razvojnih programov, seveda ob upoštevanju razpoložljivih pravic porabe proračuna Republike Slovenije.

Po sestanku si je ministrica ogledala še prostore bolnišnice in poklepetala z zaposlenimi.