Skoči do osrednje vsebine

Seznanitev s projektom Jedrske elektrarne Krško 2 na deveti seji vladne Delovne skupine

Na današnji deveti seji Delovne skupine Vlade Republike Slovenije za koordinacijo pripravljalnih aktivnosti na projektu Jedrske elektrarne Krško 2 (JEK2) so se člani seznanili s potekom projekta JEK2, sklepom Sveta regije Posavje in sklepom Občinskega sveta Mestne občine Krško.
Člani delovne skupine sedijo za mizo, v ozadju so zastave in zaslon na steni.

Deveta seji Delovne skupine Vlade Republike Slovenije za koordinacijo pripravljalnih aktivnosti na projektu JEK2. | Avtor: Bor Slana, STA

Svet regije Posavje se je seznanil z aktualnimi vsebinami dela in predstavitvijo poteka projekta JEK2. Na seji je bilo poudarjeno, da je za ta nacionalni projekt strateškega pomena nujno, da odločevalci na državni ravni ob sprejemanju državnega prostorskega načrta pripravijo tudi Zakon o razvojnih potrebah regije Posavje za izvedbo projekta JEK2.

Občinski svet Mestne občine Krško je prav tako prejel informacije o poteku projekta JEK2.

Člani in članice so obravnavali ter identificirali teme, vezane na referendumsko vprašanje. V nadaljevanju so se seznanili s poročilom za spremljanje priprave pobude za državni prostorski načrt JEK2, s pripravo posebnega zakona za JEK2 in s pobudami mladih.