Skoči do osrednje vsebine

Strokovno srečanje v Prevzgojnem domu Radeče

V Prevzgojnem domu Radeče je potekalo terensko srečanje specializantk in specializantov otroške in mladostniške psihiatrije v okviru Združenja za otroško in mladostniško psihiatrijo (ZOMP).

Združenje si vsako leto izbere področje oziroma temo, ki je povezana z otroško in mladostniško psihiatrijo in organizira srečanje na lokaciji izbrane organizacije. V letošnjem letu so želeli bolje spoznati organizacijo in delo Prevzgojnega doma Radeče, saj se kot otroški in mladostniški psihiatri pogosto srečujejo z mladimi, ki imajo čustvene in vedenjske težave, občasno tudi s storilci kaznivih dejanj. V okviru srečanja je direktorica prevzgojnega doma Viktorija Erpič predstavila življenje in delo v ustanovi, sledila je predstavitev področja zakonodaje o obravnavanju mladoletnih storilcev kaznivih dejanj s strani Janje Plevnik, predstavnice Ministrstva za pravosodje in voden ogled zavoda.

Tovrstna srečanja so zelo pomembna za krepitev medsebojnega sodelovanja in izmenjavo različnih izkušenj pri delu z mladostniki, zato jih v Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij podpiramo ter stremimo k razvoju na tem področju.