Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Danijel Levičar na 11. Konferenci mladih jedrskih strokovnjakov

Danijel Levičar, državni sekretar za nacionalni jedrski program, se je danes udeležil 11. Konference mladih jedrskih strokovnjakov, kjer je imel tudi uvodni nagovor.
Skupinska fotografija udeležencev konference

Konferenca mladih jedrskih strokovnjakov

Konferenco, ki je potekala na Reaktorskem centru Podgorica Instituta Jožef Stefan, je organizirala Mreža mlade generacije Društva jedrskih strokovnjakov z željo po povečanju prepoznavnosti mladih jedrskih strokovnjakov, spodbujanju njihovega povezovanja ter ustvarjanju dinamične in napredne jedrske skupnosti, ki bo pripravljena na soočanje z izzivi prihodnosti.

Na konferenci je nastopilo 25 mladih jedrskih strokovnjakov iz različnih fakultet, pa tudi institucij, kot so Institut Jožef Stefan, Nuklearna elektrarna Krško in GEN energija.

Državni sekretar Levičar je v nagovoru izrazil zadovoljstvo nad rastočim zanimanjem mladih za jedrsko energijo. Izpostavil je tudi potrebo po stalnem vlaganju v izobraževanje in usposabljanje mlajših generacij jedrskih strokovnjakov, ki bodo ključni pri razvoju jedrskega programa. "V naslednjih 10 letih bomo za razvoj jedrskega programa potrebovali 1000 novih naravoslovcev, družboslovcev in humanistov s strokovnim in modernim jedrskim znanjem," je poudaril državni sekretar Levičar.