Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob: Z razmejitvijo javnega in zasebnega zdravstva ne bo več škodljivega prepletanja

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil slavnostne akademije ob 130. obletnici delovanja Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer je bil slavnostni govornik.

Premier dr. Golob je v nagovoru ponovno poudaril, da je zdravstvo prioriteta vlade. "To sem povedal, ko smo odprli nove intenzivne enote v Splošni bolnišnici Jesenice, ko smo odprli prenovljene prostore zdravstvenega doma Murska Sobota in ko smo danes podpisali Pismo o nameri za razvoj in izvajanje enovitega magistrskega študijskega programa Medicina na Univerzi na Primorskem," je dejal.

Pohvalil je razvoj Splošne bolnišnice Novo mesto, ki je skozi čas zrasla v četrto največjo bolnišnico v Sloveniji s 1200 zaposlenimi. Ob tem je izpostavil: "Splošna bolnišnica Novo mesto je imenitna tudi zato, ker je vse od svojih začetkov prodorna, inovativna, fleksibilna ustanova, ki se prilagaja izzivom časa." Dodal je, da jo odlikuje tudi močna povezanost z lokalno skupnostjo.

Premier dr. Golob je poudaril, da je Splošna bolnišnica Novo mesto najboljša v državi po ekonomskih pokazateljih. "Samo v lanskem in letošnjem letu ste izvedli veliko investicij, veselim pa se tudi otvoritve negovalne bolnišnice," je dejal predsednik vlade.

Premier je izpostavil pozitivno klimo, za katero si Splošna bolnišnica Novo mesto močno prizadeva. "Pacienti se dobro počutijo, ker vedo, da so prišli v oskrbo k srčnim in predanim ljudem, ki jim je mar za bolnika. Globoko se vam zahvaljujem za vaše delo in predanost," se je zbranim poklonil premier dr. Golob.

Dodal je, da bo "ravno z razmejitvijo med javnim in zasebnim zdravstvom poskrbljeno, da ne bo več škodljivega prepletanja med enim in drugim. Na ta način bodo lahko bolnišnice delovale še bolj uspešno, ker bodo nagrajeni tisti, ki so z vsem srcem predani delu v javni ustanovi za korist bolnika," je povedal premier in se zahvalil tudi direktorici bolnišnice Mileni Kramar Zupan ter dodal, da je bolnišnica v navdih in ponos celi Sloveniji. “Čestitke, Splošna bolnišnica Novo mesto!" je ob koncu nagovora dejal predsednik vlade dr. Robert Golob.