Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Kordež na otvoritvi Simulacijskega zdravstveno-izobraževalnega centra

Državni sekretar Denis Kordež se je danes udeležil otvoritve Simulacijsko zdravstveno-izobraževalnega centra v Splošni bolnišnici Nova Gorica.
V sobi stoji moški v modri obleki z mapo v roki in govori. Za njim je miza z računalnikom, na steni pa monitor. Okoli njega sedijo ljudje in poslušajo.

Državni sekretar Denis Kordež je na odprtju centra nagovoril prisotne.

Poudaril je pomembnost simulacijskega centra: »Učenje veščin na podlagi čim bolj realnih praktičnih scenarijev pomeni tudi dodano vrednost pri pripravi na najtežje in najbolj stresne situacije. Sočasno se s tem krepita tudi samozavest in kompetentnost posameznika. Pri tem je pomembno še povezovanje z drugimi izobraževalnimi institucijami na področju zdravstva, kjer se izobražuje bodoči kadrovski potencial v regiji.«

Novo pridobljeni center bo spodbujal ozaveščenost o pomenu prve pomoči in njenega pravilnega izvajanja v širši skupnosti, s poudarkom na preventivi in pripravljenosti na nujne situacije. Njegovo poslanstvo pa bo zagotavljanje visoko kakovostnega in naprednega simulacijskega izobraževanja za zdravstvene delavce znotraj bolnišnice in tudi ostalih zdravstvenih zavodov.