Skoči do osrednje vsebine

Vabljeni na dan odprtih vrat

Tudi letos bomo v spomin na 22. maj 1992, ko je Slovenija postala članica Organizacije združenih narodov, na Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve obeležili z dnevom odprtih vrat, in sicer v torek, 21. maja 2024. Prostori ministrstva, ki se nahajajo v znamenitih stavbah Mladike in Liceja arhitekta Maksa Fabianija v Ljubljani, bodo ta dan odprti za javnost.

Vabljeni, da se sprehodite po rdeči preprogi ter se rokujete in fotografirate z ministrico Tanjo Fajon pred zastavami na protokolarnem vhodu. Spoznali boste arhitekturo obeh stavb in odkrili za javnost zaprte prostore ministrstva, med drugim po domoljubu in enem največjih Slovencev Borisu Pahorju poimenovano dvorano ter vstopili v salon ministrice. Predstavili vam bomo delovanje in poslanstvo zunanjega ministrstva ter spoznali osnove diplomatskega protokola.

Vodeni ogled Ministrstva za zunanje in evropske zadeve bo v torek, 21. maja 2024, ob 10.00 in ob 12.00 uri.

Zaradi omejenega števila obiskovalcev, vas prosimo, da se na dan odprtih vrat prijavite po elektronski pošti javna-diplomacija.mzez@gov.si ali na telefonsko številko: 01 478 67 65, najpozneje do petka, 17. maja 2024, do 15. ure.

Prosimo vas, da v prijavi navedete svoje IME in PRIIMEK ter želeno uro ogleda.  

Vstop na ministrstvo bo skozi vhod na naslovu Šubičeva 11, Ljubljana (stavba Mladika). Obiskovalci bodo pred vstopom v prostore ministrstva napoteni na varnostni pregled, zato prosimo, da ste na ministrstvu vsaj 20 minut pred začetkom posameznega termina.

Vstop v ministrstvo bo mogoč na podlagi predhodne prijave in osebnega dokumenta. 

Z udeležbo na dnevu odprtih vrat soglašate s snemanjem / fotografiranjem dogodka in objavo na družbenih omrežjih.