Skoči do osrednje vsebine

Ministrica za zdravje sprejela predstavnike Mladih zdravnikov

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se je danes srečala s predstavniki Mladih zdravnikov, s katerimi so izmenjali poglede in predloge za izboljšanje javnega zdravstvenega sistema ter kakovosti in dostopnosti zdravstvenih storitev.
Ministrica za zdravje je kljub različnim pogledom na posamezne rešitve sestanek ocenila kot konstruktiven.
Štiri ženske in en moški sedijo za ovalno leseno mizo. Pred sabo imajo papirje, računalnike, steklenici z vodo in kozarce. V ozadju so bela vrata, na steni pa pisana slika.

Ministrica za zdravje se je srečala s predstavniki Mladih zdravnikov. | Avtor: Ministrstvo za zdravje

Mladi zdravniki so med drugim predlagali ukrepe, kot sta dvig plač in institut svobodnega zdravnika. Beseda je tekla tudi o predlogu Zdravniške zbornice Slovenije za spremembo Kazenskega zakonika, ki bi omogočila preganjanje nasilja nad zdravstvenim osebjem po uradni dolžnosti. Ministrica za zdravje ima ničelno toleranco do vsakršnega nasilja, zato si bo ministrstvo prizadevalo za ustrezne rešitve na tem področju. 

Ministrica za zdravje stoji pred modrim panojem, v levem kotu sta slovenska zastava in zastava Evropske unije. Stoji za govorniškim pultom. Oblečena je v bel kostim in modro majico.

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel je imela po srečanju z Mladimi zdravniki izjavo za javnost.