Skoči do osrednje vsebine

Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov na Sejmu zaposlitvenih priložnosti

Potekal je vseslovenski Sejem zaposlitvenih priložnosti na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na katerem se je predstavil tudi Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov

Sejem je obiskala direktorica urada  mag. Katarina Štrukelj, ki se je udeležila tudi panelne razprave na temo področja zaposlovanja migrantov, kjer je spregovorila o pomembnosti učenja slovenskega jezika in vključevanja migrantov na trg dela za uspešno integracijo v državi gostiteljici. Razprave so se udeležili tudi Milan Brglez, poslanec Evropskega parlamenta, Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Igor Feketija, državni sekretar, Mitja Gorenšček, glavni izvršni direktor za socialni dialog iz Gospodarske zbornice Slovenije in Matej Torkar, generalni direktor Direktorata za migracije. Dogodek je potekal v organizaciji Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje.

Urad je imel na sejmu tudi stojnico, kjer so bili zaposleni na voljo za vprašanja in informacije, predstavljeni so bili programi učenja slovenskega jezika, in sicer Program učenja slovenskega jezika na preživetveni ravni, Program začetne integracije priseljencev, brezplačni prvi preizkus znanja slovenskega jezika na preživetveni ravni in brezplačni prvi preizkus znanja slovenskega jezika (kot drugi in tuji jezik).

 

 

Stojnica urada je slikana pred začetkom dogodka, na mizi so zloženke, zadaj na steni pa plakati

Stojnica urada na sejmu | Avtor: Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov

1 / 2