Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade dr. Robert Golob ob svetovnem dnevu Zemlje: »Vsak ima pravico do čiste vode«

Ob svetovnem dnevu Zemlje se je predsednik vlade dr. Robert Golob udeležil slavnostne otvoritve Vodovoda Mrzlek, kjer je zbrane tudi nagovoril. Preko novega vodovoda se bo lahko oskrbovalo okoli 1100 prebivalcev, ki bodo odslej pili čisto vodo, vodooskrba pa bo preko novega sistema tudi varnejša. Projekt je sofinancirala država.

»Ne morem si zamisliti lepšega in primernejšega kraja za obisk na dan Zemlje, kot je tu. Ob dnevu Zemlje je prav, da se zavedamo pomena skrbi za naravo za svoje potomce. Ponosni smo, da imamo na tem področju enega najlepših draguljev rečnih vodnih v Evropi – Sočo,« je v uvodu povedal premier dr. Golob, ki je na reki Soči preživel svojo mladost.

»Na tej čudoviti reki smo imeli en črn madež in to je ravno tu v občini Kanal. Zato je prav, da na dan Zemlje delamo korake v smeri čistejšega okolja. Letos nam je že uspelo narediti dva koraka – k čisti vodi in k čistemu zraku. Ponosen sem, da sem lahko kot predsednik vlade k temu prispeval,« je povedal dr. Golob.

Prebivalci naselij Močila, Anhovo in Robidni Breg so doslej kot glavni vir pitne vode kot vodooskrbo uporabljali Vodarno Močila, ki je uporabljala rečno vodo.

Predsednik vlade dr. Golob je pozdravil pogum in borbenost lokalnega prebivalstva ter župana ter izrazil veliko zadovoljstvo: »Naj nam bo v navdih, kar je uspelo vam, ne le na dan Zemlje, ampak vsak dan. Vsak ima pravico do čiste vode in do čistega zraka«.