Skoči do osrednje vsebine

Objavljen javni razpis za raziskovalne projekte v kmetijstvu, gozdarstvu, ribištvu in prehrani

V uradnem listu je bil 19. aprila 2024 objavljen javni razpis za izbiro in financiranje projektov ciljnega raziskovalnega programa »Naša hrana, podeželje in naravni viri« v letu 2024. Predloge raziskovalnih projektov je na javni razpis možno prijaviti do 21. maja 2024 do 14.00.

Javni razpis smo pripravili v skladu s prednostnimi vsebinami resornega ministrstva v okviru štirih težišč ciljnega raziskovalnega programa Naša hrana, podeželje in naravni viri:

  1. pametno, odporno, konkurenčno kmetijstvo, gozdarstvo, ribištvo in živilskopredelovalni sektor;
  2. varovanje okolja in trajnostno upravljanje z naravnimi viri;
  3. kakovosti življenja, varna in zdrava hrana, krepitev gospodarske aktivnosti na podeželju;
  4. oblikovanje in prenos znanja in na dejstvih utemeljena politika. 

Izbrani in sofinancirani raziskovalni projekti bodo podpora vladi in resornemu ministrstvu v zvezi z razvojnimi usmeritvami politik na posameznih področjih, ki so nujne za izboljšanje konkurenčnosti in trajnostnega razvoja slovenskega kmetijstva, gozdarstva, ribištva, prehrane in podeželja.

Na javni razpis se lahko s predlogi raziskovalnih projektov prijavijo raziskovalne organizacije, vpisane v zbirko podatkov o izvajalcih znanstvenoraziskovalne dejavnosti, ki jo upravlja Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije, in zasebni raziskovalci, vpisani v register zasebnih raziskovalcev, ki ga vodi ista agencija, ter izpolnjujejo pogoje iz Zakona o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti in Pravilnika o Ciljnih raziskovalnih programih (CRP).

Razpisane teme z opredelitvijo in podrobno obrazložitvijo ciljev, okvirno višino sredstev in trajanjem projektov ter kontaktnimi osebami za dodatne informacije so opredeljeni v razpisni dokumentaciji.

Javni razpis je objavljen v uradnem listu, celotna razpisna dokumentacija pa je na voljo na spletni strani agencije