Skoči do osrednje vsebine

Pravosodni policisti na dogodkih v Mokronogu in v Krškem

Pravosodni policisti iz Zavoda za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Dob pri Mirni so predstavljali svoj poklic na prireditvi Šport in špas v Mokronogu ter na zaposlitveno kariernem sejmu v Krškem.

Na povabilo Osnovne šole Mokronog so se pravosodni policisti vodniki službenih psov iz ZPKZ Dob pri Mirni udeležili dogodka Šport in špas – druženje in gibanje vseh generacij. Dogodek je potekal v športnem parku pri osnovni šoli, kjer se je zbralo veliko otrok, staršev in učiteljev. V okviru pestrega in razgibanega programa so pravosodni policisti prikazali svoje delo. S službenim psom za splošno uporabo Ajkom so med drugim pokazali kako poteka identifikacijski postopek v varnostnem trikotniku. S službeno psičko Indy, ki je usposobljena za odkrivanje prepovedanih snovi in predmetov, pa sta z vodnikom prikazala kako psička odkrije mobilni telefon v eni izmed šestih škatel in ga nakaže s položajem telesa. Občinstvo je obema prikazoma namenilo velik aplavz. Po prikazu so pravosodni policisti vodniki službenih psov obiskovalcem na stojnici pokazali tudi specialno vozilo in opremo, ki jo uporabljajo za šolanje psov ter odgovarjali na zanimiva vprašanja, ob koncu pa prejeli tudi zahvalo ravnateljice za izveden prikaz in izčrpno predstavitev.

Ekipa pravosodnih policistov je sodelovala tudi na zaposlitveno-kariernem sejmu v Krškem, ki ga je organiziral Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Območna služba Sevnica. Dogodek je združil 29 razstavljavcev in večje število obiskovalcev, med katerimi so bili iskalci zaposlitve ter dijaki in študenti višjih šol. Cilj organizatorja je bilo povezovanje med delodajalci, iskalci zaposlitve ter šolajočimi mladimi in institucijami, ki nudijo podporo pri razvoju poklicne kariere, odzivi vseh skupin na izvedbo kariernega dogodka pa so bili zelo spodbudni.