Skoči do osrednje vsebine

Ministrica sprejela predstavnike Zveze prijateljev mladine

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se je sestala s predstavniki Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Na sestanku so pregledali dosedanje sodelovanje med ministrstvom in to neprofitno organizacijo ter se pogovorili o možnem nadaljnjem skupnem delu.
Za ovalno leseno mizo sestankuje pet žensk in en moški. Pred sabo imajo mape in papirje. Na mizi so tudi kozarci, vrč vode in steklenica. Na sredi je črn mikrofon. Na steni je pisana slika, v kotu pa velika lončnica. Naravnost se vidijo tudi bela vrata.

Ministrica za zdravje je skupaj z Damijanom Jagodicem in Jasno Humar (Direktorat za zdravstveno varstvo) sprejela Petro Zega, Darjo Groznik in Bredo Krašno iz Zveze prijateljev mladine Slovenija. | Avtor: Ministrstvo za zdravje

Pogovori so se nanašali predvsem na zdravstveno letovanje otrok, saj je ZPMS največji izvajalec zdravstvenih kolonij za otroke, ki so bili večkrat hospitalizirani in so pogosto bolni. Ministrstvo za zdravje je za zdravstvena letovanja otrok in šolarjev v letošnjem letu namenilo skoraj dva milijona evrov.

Poleg tega sta se ministrica in Darja Groznik, predsednica ZPMS, dotaknili tudi problematike duševnega zdravja otrok. V obdobju otroštva in mladostništva je namreč skrb za varovanje in krepitev duševnega zdravja ter preprečevanje nastanka duševnih težav še posebej pomembna.