Skoči do osrednje vsebine

Odziv na navedbe nekdanjega ministra in profesorja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani dr. Lahovnika

Nekdanji minister in profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani dr. Matej Lahovnik je na svojem profilu na družbenem omrežju X zapisal, da je Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov v eni od picerij naročil kar za 5.387.714 evrov hrane, kar je izraženo v picah približno pol milijona pic.

Ob tem pojasnjujemo, da je Urad Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov v skladu s 40. členom Zakona o javnem naročanju izvedel postopek javnega naročila za zagotavljanje prehrane za vlagatelje namere in prosilce za mednarodno zaščito. Javno naročilo je bilo razdeljeno na več sklopov. En sklop se je nanašal tudi za zagotavljanje prehrane za Nastanitveni center Logatec in Izpostavo azilnega doma v Logatcu. Okvirni sporazumi so bili sklenjeni z ekonomsko najugodnejšimi ponudniki.

15. marca 2023 je bil tako sklenjen okvirni sporazum o izvajanju oskrbe s prehrano v skladu z Uredbo o zelenem javnem naročanju za sklop 4 s številko C1542-23-000031 z Gostilno in pizzerijo Nibi, Sebina Bašić s.p.

Predmet okvirnega sporazuma je izvajanje celodnevne oskrbe s prehrano migrantov v Izpostavi azilnega doma in Nastanitvenem centru Logatec, kjer so nastanjene ranljive kategorije oseb. Storitve obsegajo pripravo raznovrstne hrane, dostavo in razdelitev vseh obrokov hrane.

Količine so okvirne in se prilagajajo potrebam naročnika, ki ni zavezan naročiti celotnih količin. 

Na navedbe dr. Lahovnika se je vlada odzvala tudi na omrežju X.