Skoči do osrednje vsebine

Javno povabilo k oddaji predlogov za spletni katalog linije priložnostnih daril Republike Slovenije

Center za kreativnost (CzK) / Muzej za arhitekturo in oblikovanje je 10. aprila odprl prijave za predloge za spletni katalog linije priložnostnih daril MADE IN SLOVENIA v selekciji Centra za kreativnost. Rok za prijavo je 5. maj 2024.

Z javnim povabilom se bo naredil izbor izdelkov slovenskih avtorjev, ustvarjalcev, oblikovalcev, organizacij ali podjetij, ki bo tvoril spletni katalog linije priložnostnih daril Republike Slovenije pod skupno znamko MADE IN SLOVENIA, s čimer se bo odražalo bogato kulturo in dediščino Republike Slovenije.

Spletni katalog linije priložnostnih daril pod okriljem znamke MADE IN SLOVENIA bo tako predstavitev izbora del slovenskih ustvarjalcev, kjer bodo slednji s svojimi izdelki prisostvovali k povečanju diplomatske, kulturne in poslovne prepoznavnosti Slovenije. Javnosti bodo izbrani projekti predvidoma predstavljeni v drugi polovici letošnjega leta.

Predlogi za darila naj odražajo značilnosti in vrednote Slovenije na vseh njenih prepoznavnih področjih. Bistvo protokolarnih daril je to, da sama po sebi poudarjajo slovenske značilnosti in so kakovostna, uporabna in odražajo lepoto Slovenije. Zaželeno je, da projekti poudarjajo predanost varstvu okolja in spodbujajo trajnostne navade. Prijavljeni izdelki naj predstavljajo zgodbo in ozadje nastanka, s procesi in tehnikami izdelave, ter sledljivost uporabljenih materialov in poreklom izdelave.

Strokovna komisija Centra za kreativnost bo izmed prispelih predlogov na podlagi kriterijev izbrala izdelke, ki bodo uvrščeni v spletni katalog nabora linije priložnostnih daril pod okriljem MADE IN SLOVENIA. Namen kataloga je ponuditi državnim organom kakovosten izbor izvirnih slovenskih daril in spominkov s katerimi se bo pripomoglo k povečanju diplomatske, mednarodne in poslovne prepoznavnosti Slovenije.

Več o javnem povabilu lahko preberete na spletni strani Centra za kreativnost.

Rok za prijavo je 5. maj 2024.