Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Marjan Pintar odprl nove prostore Zdravstvenega doma Bled

Državni sekretar Marjan Pintar se je udeležil svečanega odprtja prizidka Zdravstvenega doma Bled. V njem so nove prostore dobili nujna medicinska pomoč ter ambulante za otroke in mladostnike.
Pod nadstreškom stavbe, na kateri piše Nujna medicinska pomoč ZD Bled, stoji devet ljudi. Na levi in desni strani sta ženski v narodni noši, zraven njiju pa ženski v sestrski oziroma reševalski uniformi. V sredini skupine je pet moških s trakovi v rokah.

Trak so simbolično prerezali direktor Zdravstvenega doma Bled Leopold Zonik, župan občine Bled Anton Mežan, državni sekretar Marjan Pintar, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Matjaž Žura in župan občine Gorje Peter Torkar.

Del sredstev za izgradnjo prizidka je občina Bled pridobila na javnem razpisu Ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvenega varstva za leti 2022 in 2023. Celotna investicija je vredna približno 2,5 milijona evrov, Ministrstvo je prispevalo dobrih 850 tisoč evrov, preostanek pa sta skupaj pokrili občini Bled in Gorje.

S prizidkom je Zdravstveni dom Bled pridobil okoli osemsto kvadratnih metrov novih površin. V pritličju so prostori službe nujne medicinske pomoči, v nadstropja pa se je iz glavne stavbe preselila pediatrija. S tem so se sprostili tudi nekateri prostori v osrednji, stari stavbi, te bodo preuredili v tri nove ambulante družinske medicine in v prostor za referenčne sestre.

Na slavnostnem odprtju so trak skupaj simbolično prerezali državni sekretar Marjan Pintar, direktor Zdravstvenega doma Bled Leopold Zonik, župan občine Bled Anton Mežan, direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Matjaž Žura in župan občine Gorje Peter Torkar.

Državni sekretar je vsem zaželel, da bi se v novih prostorih dobro počutili. »Kajti zdravstveni domovi so tisti del zdravstva, ki je najbližje ljudem. To dokazujete vsi, ki ste danes tukaj. To je vaš dom. V tak dom sicer res prihajamo takrat, kadar potrebujemo pomoč, a verjamem, da se boste v teh novih prostorih počutili kot doma,« je nagovoril krajane oziroma paciente, ki so se udeležili dogodka. »Naj se tako počutite tudi vsi, ki v teh prostorih delate in pomagate. Da imamo prostor in ljudi, ki nam pomagajo v najtežjih trenutkih. Torej, naj bo to prostor pozitivne energije. Uspešno delo vam želim.«