Skoči do osrednje vsebine

Ureditev železniške postaje Ponikva

Za prenovo železniške postaje Ponikva je bil izvajalec uveden v delo v mesecu marcu, v teku so pripravljalna dela.

Pripravljalna dela obsegajo pridobitev vse potrebne dokumentacije za dela na terenu, ureditev gradbišča, prestavitev in zaščito signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav ter pripravo deponij in dostopnih poti. Večja gradbena dela se bodo začela z zaporo tirov predvidoma v mesecu maju 2024.

V času gradbenih del na železniški postaji bo na določenih delih postaje omejeno gibanje, vendar bo kljub temu poskrbljeno za nemoten varen prihod in odhod potnikov, ki se vozijo z vlakom.

Prenova železniške postaje Ponikva bo zajemala gradnjo dveh novih bočnih peronov z nadstrešnicama, vključno s pripadajočo opremo, ter obnovo tirov in tirnih naprav. Zgrajen bo nov podhod z dvigali, ki bo prilagojen funkcionalno oviranim in invalidnim osebam ter kolesarjem. Predvidena je ureditev parkirišča, signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav ter vozne mreže. Zaključek vseh del je predviden v začetku leta 2025.

Pogodbena vrednost gradbenih del znaša 4,86 milijona evrov. Prav tako so zagotovljena evropska sredstva iz Instrumenta za povezovanje Evrope v višini 1,82 milijona evrov.

Na spletnem portalu Krajšamo razdalje je na voljo več  informacij o projektu ureditve železniške postaje Ponikva.

Vizualizacija železniške postaje Ponikva - pogled na peron

Vizualizacija železniške postaje Ponikva | Avtor: Direkcija za infrastrukturo

1 / 2