Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministrice za zdravje z novo vodjo predstavništva Svetovne zdravstvene organizacije

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se je srečala z novo vodjo predstavništva Svetovne zdravstvene organizacije v Sloveniji, dr. Melito Vujnović.
Dve ženski z očali se rokujeta pred slovensko zastavo in zastavo Evropske unije. Leva ima sive kratke lase, oblečena je v črn jopič in belo-črno črtasto majico. Desna ima do ramen segajoče svetle lase, oblečena je v črno majico. Obe sta nasmejani.

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel in vodja predstavništva dr. Melita Vujnović | Avtor: Ministrstvo za zdravje

Sestanka se je udeležila tudi vodja Službe za sodelovanje s Svetovno zdravstveno organizacijo na Ministrstvu za zdravje Vesna Kerstin Petrič.

Na srečanju so spregovorili o dosedanjem in nadaljnjem sodelovanju Slovenije s Svetovno zdravstveno organizacijo in njeni vlogi v mreži malih držav ter mreži za zdravje Jugovzhodne Evrope.

Posebna pozornost je bila namenjena sodelovanju na področju krepitve primarnega zdravstvenega varstva, vlaganja v kadre v zdravstvu in vključevanju organiziranih mladih na področju javnega zdravja.