Skoči do osrednje vsebine

Spremenjene uradne ure Upravne enote Ljubljana

Vlada Republike Slovenije je izdala Uredbo o spremembi Uredbe o upravnem poslovanju, s ciljem prispevati k učinkovitemu in hitrejšemu reševanju upravnih zadev. V skladu s tem tudi Upravna enota Ljubljana prehaja na delovni čas v skladu z veljavno uredbo z 8. april 2024.

Z Uredbo o spremembi Uredbe o upravnem poslovanju se uradne ure in okensko poslovanje Upravne enote Ljubljana spreminja:

  • v ponedeljek in torek, od 8.00 do 15.00,
  • v sredo od 8.00 do 18.00 in
  • v petek od 8.00 do 13.00.

Stranke istočasno obveščamo, da Krajevni uradi poslujejo z nespremenjenim urnikom. Uradne ure Upravne enote Ljubljana se izvajajo neprekinjeno.

Ministrstvo za javno upravo je Upravni enoti Ljubljana prisluhnilo pri izzivih, s katerimi se Upravna enota Ljubljana sooča pri izvajanju upravnih storitev za stranke na okencih. V mesecu marcu so se rednemu delu pridružila še volilna opravila (volitve za poslance iz Slovenije v Evropski parlament), pri katerih naši zaposleni neposredno sodelujejo kot tajniki in namestniki tajnikov v volilnih komisijah v skladu z veljavno zakonodajo. Tako v volilnih opravilih sodeluje petnajst odstotkov zaposlenih, kar vpliva tudi na potek reševanja vlog. S spremenjenim časom poslovanja s strankami v enostavnih upravnih zadevah sledimo cilju tako večje učinkovitosti dela na upravni enoti kot tudi k večjemu zadovoljstvu zaposlenih.

Večina strank Upravne enote Ljubljana se na storitev prijavi v dopoldanskem terminu, zato bo Uredba o spremembi Uredbe o upravnem poslovanju neposredno vplivala na boljšo organizacijo dela z vidika kvalitetnejše in časovno sprejemljivejše obravnave elektronskih vlog in vlog, prispelih po pošti.

Strankam priporočamo, da se na storitve naročijo v spletni aplikaciji eSamonaročanje - Prijava (gov.si) ali na telefonski številki 01 828 16 90 oziroma da svoje vloge podajo preko eUprava (gov.si), ali pošljejo na naslov: UE Ljubljana, Linhartova cesta 13, 1000 Ljubljana.