Skoči do osrednje vsebine

Priznanje Gasilske zveze Ljubljana Andreju Golobu

Na letni skupščini Gasilske zveze Ljubljana je Andrej Golob prejel priznanje za dolgoletno sodelovanje, pomoč strukturam Gasilke Zveze Ljubljana (GZL) ob naravnih nesrečah ter za krepitev vezi med Agencijo za okolje in GZL.

Kot hidrolog na Agenciji za okolje in član Prostovoljnega gasilskega društva Ljubljana - Vič od začetka svojega dela sodeluje z gasilsko organizacijo pri analitiki (analizah in napovedih) vremenskih in hidroloških razmer.

Tovrstne informacije so ena izmed podlag za ukrepanje Javne gasilske službe MOL, ko je potrebno sprejeti operativne odločitve glede na podatke pred in med izrednimi dogodki. V zadnjem letu Agencija intenzivno sodeluje z Gasilsko brigado Ljubljana (GBL) in GZL, z namenom izboljševanja obveščanja na organizacijskem in tehničnem področju.

Tako je vodstvo GZL pripravljeno na pravočasno ukrepanje, s katerim zagotavlja, skupaj z vodstvom GBL, usklajen in strokoven odziv na vremenske razmere in spremembe. Sodelovanje sicer poteka že leta, vendar je bilo še posebej intenzivno med lanskimi julijskimi neurji, avgustovskimi poplavami in visokimi vodami ob koncu oktobra in začetku novembra.

Priznanje na Agenciji razumemo kot potrditev dobrega sodelovanja in koristnosti opozoril za prebivalce. Služilo nam bo za motivacijo v napornih in stresnih okoliščinah.

Predstavnik Gasilske zveze Ljubljana izroča priznanje Andreju Golobu.

Izročitev priznanja Andreju Golobu | Avtor: Luka Kotnik

1 / 2