Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij

Ministrstvo za kulturo je objavilo prenovljen in razširjen razpis za Delovne štipendije za samozaposlene v kulturi, s katerim samozaposlenim v kulturi namenja več kot pol milijona evrov. Razpisanih je skupno 70 štipendij na šestih različnih umetniških področjih (glasba, vizualne, uprizoritvene in intermedijske umetnosti, knjiga, film ter avdiovizualna kultura).
Infografika z napisom: Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij, ki jih bo v letu 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JR-DŠ-UM-2024), Rok za prijavo: 30. april 2024

Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij | Avtor: Ministrstvo za kulturo

Razpis prinaša dva tipa delovnih štipendij: Delovne štipendije za spodbujanje poklicnega razvoja profesionalnih ustvarjalcev v kulturi (predvidena višina posamezne štipendije 5.000 evrov) ter Delovne štipendije za spodbujanje razvoja umetniškega področja (predvidena višina posamezne štipendije 10.000 evrov).

Namen delovnih štipendij je zagotoviti pozitiven vpliv na delovne pogoje in področje delovanja samozaposlenih v kulturi. Na razpis se lahko prijavijo samozaposleni v kulturi, ki opravljajo umetniške in druge specializirane poklice v kulturi. Razpis spodbuja poklicni razvoj in razvoj področij tudi za tiste samozaposlene, ki opravljajo deficitarne poklice (kakor jih opredeljuje priloga Uredbe o samozaposlenih).

Razpis je odprt od 29. marca do 30. aprila 2024. Javne inštrukcije bodo v prostorih Ministrstva za kulturo na Maistrovi 10 v Ljubljani 12. aprila 2024 ob 10. uri.

Prijavitelji bodo lahko vloge oddali v digitalnih obrazcih aplikacije eJR, ki je dostopna preko spletnih strani Ministrstva za kulturo.

Obvestilo o objavi javnega razpisa je bilo v Uradnem listu objavljeno 29. marca 2024.