Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Andreja Katič na seji Sodnega sveta o aktualnih problematikah v sodstvu

Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je danes udeležila seje Sodnega sveta, na kateri so s člani sveta izmenjali informacije in stališča predvsem glede odprave plačnih nesorazmerij za sodnike in s tem povezane uresničitve odločbe Ustavnega sodišča, reforme sodniške zakonodaje in nove sodne stavbe.

Ministrica je člane obvestila, da bo najkasneje do 15. aprila v kabinetu predsednika vlade sestanek, na katerem bodo z vsemi pristojnimi deležniki govorili o vsebini posebnega zakona, ki pomeni izvršitev odločbe Ustavnega sodišča.

»Z delom na spremembi sodniškega trojčka smo začeli že tekom mojega prvega mandata ministrice za pravosodje. Večina pripomb, ki jih je dal Sodni svet, je že usklajenih, sama bi si želela še nekoliko časa za premislek, tako da bi najkasneje jeseni letos predlog poslali na vlado,« je ministrica prisotne seznanila glede časovnih okvirov sprejemanja sodniške zakonodaje (Zakon o Sodnem svetu, Zakon o sodiščih in Zakon o sodniški službi).

Glede nove sodne stavbe pa je ministrica članom sveta sporočila, da je bil pred kratkim sestanek pri predsedniku vlade na to temo. Sprejeta je bila odločitev, da je najbolj optimalna rešitev za prostorsko problematiko sodstva v Ljubljani izgradnja nove sodne stavbe, oziroma nadaljevanje aktivnosti, ki so bile že začete za izgradnjo sodne stavbe na lokaciji Bežigrajskega dvora.

Ministrica, ki je danes prvič v tem mandatu sodelovala na seji Sodnega sveta, je poudarila pomen dobrega sodelovanja s pravosodnimi deležniki, po preteklih  dogodkih na ministrstvu, ki mečejo slabo luč na pravosodje, pa si želi skupaj z njimi ponovno vzpostaviti oziroma povrniti zaupanje v delo ministrstva.

sestanek članov sodnega sveta
1 / 2