Skoči do osrednje vsebine

eDavki zdaj omogočajo tudi kartično plačevanje in plačevanje z rešitvami mobilne telefonije

Finančna uprava je v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za javna plačila razširila nabor načinov plačila, ki se jih lahko uporabi v eDavkih. Poleg Flika in spletne banke Bank@net je v eDavkih od zdaj mogoče izvršiti spletno plačilo davkov tudi s karticami MasterCard, Visa, Maestro in Diners club ter rešitvami mobilne telefonije mBills in VALÚ.

Plačilo davčnih obveznosti se v eDavkih izvrši le z nekaj kliki in brez izpolnjevanja plačilnega naloga. Pomembna prednost plačevanja davkov preko eDavkov je, da se z enim plačilom lahko plača več različnih obveznosti, ki se sicer plačujejo na različne račune. Zavezanci, ki so v februarju plačali svoje obveznosti preko eDavkov, so zaradi združevanja plačil izvršili skoraj 5.500 manj plačili, kot bi jih sicer.   

V eDavkih se spletno plačilo izbranih obveznosti izvrši iz vpogleda eKarticaO preko gumba »ePlačilo za označene« oziroma iz vpogleda »Prejeti dokumenti« preko gumba »ePlačilo«. Na pregledu pripravljenih plačilnih navodil se izbere možnost ePlačilo in nato način plačila. Za zaključek plačila se vnesejo podatki v skladu z navodili plačilnega servisa in potrdi plačilo.

Izvršena spletna plačila je mogoče preveriti tudi v eDavkih na vpogledu ePlačila, kjer so na povezavi »Postavke« na voljo podrobnejši podatki o plačilu in sicer o višini zneska, ki bo razporejen na posamezno izbrano vrsto davka.

Predstavitev postopka kartičnega plačevanja obveznosti do Finančne uprave preko mobilne aplikacije eDavki si lahko ogledate v posebnem videu.

Slilka prikazuje osebo, ki ima v levi roki plačilno kartico, z desno roko pa dela na osebnem računalniku.

Kartično plačevanje | Avtor: Depositphotos