Skoči do osrednje vsebine

Tudi letos v Planici sodelovala Enota za zveze pri Civilni zaščiti

Na zahtevo Organizacijskega komiteja Planica je bila Enota za hitre intervencije - enota za zveze 20. marca napotena v Planico, da bi pomagala zagotoviti zveze za Nujno medicinsko pomoč (NMP) in ekipe Rdečega križa Slovenije.

Predhodne priprave so vključevale postavitev mobilnih repetitorjev na lokacijah, ki so si jih lahko sposodili pri podjetju Elektro Gorenjska d. d., za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Sistem povezanih repetitorjev so postavili v načinu oziroma sistemu, ki je omogočal povezavo do 15 repetitorjev na enem ali več mestih, s čimer so takoj ustvarili zanesljivo lokalno in širše komunikacijsko omrežje. Za ta sistem so se odločili, saj je omogočal povezovanje ekip NMP od Planice do Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

V Planici so pripadniki enote skrbeli za razdelitev in oskrbo s postajami vseh ekip NMP in Rdečega križa Slovenije ter zagotavljali zanesljivo delovanje sistema zvez. Poleg navedenega so zagotavljali tudi mapiranje in lokacijske informacije vsake ekipe Rdečega križa Slovenije, ki so ji sledili preko radijskih postaj z dispečerskim programom MOTOTRBO, ki ga je zagotovilo podjetje Kompas telekomunikacije d.o.o.

Kontejner modre barve z napisom Civilna zaščita, na njem zastavi EU in SLO, zraven kontejnerja še šotor Slovenske vojske in drugi kontejnerji. V zgornji tretjini slike vozila.

Kontejner Civilne zaščite, prilagojen za štabno vodenje. | Avtor: Robert Žavbi