Skoči do osrednje vsebine

Mednarodna vaja v Severni Makedoniji

V soboto, 23. marca, se je začasni sestav Civilne zaščite, ki ga je sestavljala Enota za hitre intervencije (EHI) modul za gašenje požarov v naravnem okolju (GFFF-V), vrnil iz uspešne mednarodne vaje v Severni Makedoniji. Vaja je potekala v okviru programa Podpora Evropske unije za preprečevanje poplav in upravljanje nevarnosti gozdnih požarov na Zahodnem Balkanu in v Turčiji.

Enota je na vaji pokazala izjemno usposobljenost in zmožnost učinkovitega sodelovanja na mednarodni ravni. Poleg izvajanja svojih nalog je prevzela tudi vodenje in koordinacijo operativnega dela ter organizacijo nastanitvene baze. S svojim strokovnim znanjem in izkušnjami je aktivno delila svoje znanje z ostalimi enotami, ki so bile manj izkušene na tem področju, ter jim predstavila ključne vidike dela na mednarodnih misijah.

Ta izkušnja je poleg krepitev sodelovanja in povezovanja med različnimi enotami prinesla tudi pomembno izmenjavo znanja in izkušenj ter izboljšala pripravljenost in odzivnost na morebitne prihodnje mednarodne intervencije.

Zahvaljujemo se podjetjem Fireapp-u, Gamatu in MF+ za njihov prispevek k prepoznavnosti naše enote v obliki sponzorskih majic. 

Prva vrsta čepi, druga vrsta stoji, v sredini slovenska zastava, v ozadju gasilsko vozilo in stavba.

Skupinska fotografija enote v Državnem logističnem centru Roje ob njihovem prihodu. | Avtor: Ksenija Rovan