Skoči do osrednje vsebine

V Rakičanu odprtje prenovljenega doma starejših

V Rakičanu je potekala slovesnost ob otvoritvi prenovljenega doma starejših, ki je največji tovrstni javni zavod v Pomurju. Prenova matične enote doma je bila sofinancirana z evropskimi kohezijskimi sredstvi. Minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek je ob tem poudaril, da prenova in modernizacija doma pomembno prispeva k dvigu kakovosti življenja in oskrbe starejših v regiji.
Minister dr. Aleksander Jevšek se rokuje z direktorjem Doma starejših Rakičan Zoranom Hoblajem

Minister dr. Aleksander Jevšek in direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj | Avtor: Dom starejših Rakičan

1 / 2

»Prav dvig kakovosti življenja ljudi ne glede na to, kje v Sloveniji oziroma v Evropski uniji živijo, je bistvo evropske kohezijske politike. Zato me zelo veseli, da ste za to prenovo doma pridobili 10,8 milijona evrov evropskih kohezijskih sredstev. Kajti ta sredstva so namenjena ljudem! Zame je to primer dobro izkoriščenih evropskih sredstev,« je dejal minister Jevšek.

Po njegovih besedah je tudi zaradi tega uspešno izvedenega projekta Slovenija uspešno izkoristila vsa razpoložljiva sredstva iz programa evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020. »Na celotnem območju Pomurske regije je bilo v obdobju 2014-2020 potrjenih 501 operacija v skupni višini 163,6 milijonov evrov, od tega 106,9 milijonov evrov sredstev EU,« je še dejal Jevšek.