Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zdravje sodelovalo na petem skupnem odboru Slovenija – Furlanija Julijska krajina

V Trstu so se na petem zasedanju Skupnega odbora Republika Slovenija – Avtonomna dežela Furlanija - Julijska krajina sestali predstavniki Slovenije in Furlanije - Julijske krajine. Na odboru je sodeloval tudi državni sekretar na Ministrstvu za zdravje Denis Kordež.
Državni sekretar Denis Kordež za govorniškim pultom nagovarja sedeče občinstvo

Državni sekretar Denis Kordež na 5. Skupnem odboru Republika Slovenija – Avtonomna dežela Furlanija Julijska krajina | Avtor: Ministrstvo za zdravje

Petemu zasedanju Skupnega odbora Republika Slovenija – Avtonomna dežela Furlanija - Julijska krajina sta sopredsedovali podpredsednica Vlade Republike Slovenije in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ter predsednik Avtonomne dežele Furlanije - Julijske krajine Massimiliano Fedriga.

V delegaciji Republike Slovenje je bil tudi državni sekretar na Ministrstvu za zdravje Denis Kordež, ki je poročal o delu omizja za področje socialnih zadev in zdravja, na katerem so se predstavniki obeh strani sestali 13. marca 2024.

Državni sekretar Kordež je izpostavil, da sta obe strani v zvezi s sodelovanjem obmejnih enot nujne medicinske pomoči soglašali, da je treba zagotoviti učinkovit sistem nujne medicinske pomoči na tem območju. Strani sta se dogovorili, da se ustanovi delovna skupina predstavnikov obeh strani, ki bo to temo preučila z vseh vidikov.

Kordež je poročal še, da obe strani podpirata izmenjavo izkušenj in praks pri soočanju z izzivi dolgožive družbe, izmenjavo podatkov o širjenju virusov in izmenjavo dobrih praks za hitro, celovito ter učinkovito odzivanje tako z obstoječimi metodami kot z inovativnimi ukrepi.