Skoči do osrednje vsebine

Veleposlanik Slovenije v Italiji Longar obiskal regijo Umbrija

Veleposlanik Republike Slovenije v Rimu Matjaž Longar se je na obisku v regiji Umbrija srečal s prefektom Perugie Armandom Gradonejem, predsednico Regije Umbrija Donatello Tesei in županom Perugie Andreo Romizijem.

Prefekt Perugie je veleposlaniku predstavil priložnosti, ki jih ponuja Umbrija na področju gospodarstva, kjer je izpostavil vesoljsko tehnologijo, kmetijstvo, ter pri tem izpostavil nujnost infrastrukturnih projektov, ki bi bolje povezali Umbrijo s preostalo Italijo. Prav tako je dejal, da imajo v Umbriji veliko sprejemnih centrov za migrante ter da se tisti, ki ostanejo, večinoma dobro integrirajo v okolje.

Predsednica Regija Umbrija je izpostavila napredek Umbrije, ki je iz slabo razvite regije napredovala v regijo v tranziciji, in prizadevanja za večjo prepoznavnost Umbrije, predvsem na področju turizma. Z veleposlanikom sta se dogovorila, da bi v letu 2024 s skupnim dogodkom obeležili Svetovni dan čebel.

Veleposlanik je opravil tudi vljudnostni obisk pri županu Perugie Andrei Romizi, ki je predstavil Perugio kot univerzitetno mesto in dejal, da bo v aprilu gostilo Mednarodni novinarski festival, enega od največjih tovrstnih festivalov na svetu.