Skoči do osrednje vsebine

Veleposlanik Mirošič na ministrstvu za zunanje zadeve v Washingtonu

15. marca se je veleposlanik Mirošič udeležil neformalnega sprejema veleposlanikov in diplomatov držav nestalnih članic varnostnega sveta združenih narodov na ministrstvu za zunanje zadeve v Washingtonu.
skupinska slika

Veleposlanik Iztok Mirošič na sestanku s pomočnico državnega sekretarja za mednarodne organizacijske zadeve, veleposlanico Michele Sison

Veleposlanik v ZDA Iztok Mirošič se je 15. marca, 2024 udeležil neformalnega sprejema ob kavi, ki ga je gostila pomočnica državnega sekretarja za mednarodne organizacijske zadeve veleposlanica Michele Sison na ministrstvu za zunanje zadeve ZDA.

Sestanka so se udeležili veleposlaniki in diplomati držav, ki so trenutno nestalne članice Varnostnega sveta OZN, in sicer Alžirija, Ekvador, Gvajana, Japonska, Malta, Mozambik, Republika Koreja, Sierra Leone ter Švica. Slovenija je z januarjem 2024 drugič v zgodovini postala nestalna članica Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov.

"V veselje se mi je bilo pridružiti cenjenim članom diplomatskega zbora iz izvoljenih držav članic Varnostnega sveta Združenih narodov. Takšna srečanja nedvomno krepijo vezi in spodbujajo ploden dialog", je dodal veleposlanik Mirošič.