Skoči do osrednje vsebine

Pravosodni policisti na Festivalu ambasadorjev varnosti

Udeležili smo se Festivala ambasadorjev varnosti, ki je potekal v Šolskem centru Ljubljana. Dogodek je bil namenjen širši javnosti, njegov cilj pa je bil ozaveščati o pomenu varnostne kulture.

Festival ambasadorjev varnosti je prostovoljski dogodek v organizaciji Inštituta za varnostno kulturo (IVK) in Slovenskega združenja za varen svet na področju nacionalne varnosti. Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij je na dogodku z družbeno odgovornim sporočilom sodelovala v družbi številnih uniformiranih poklicev. Dogodek je bil namenjen vsem generacijam, nagovarjal pa je predvsem mlajše in jim predstavljal različne poklice, ki so aktivni gradniki nacionalne varnosti. Pravosodne policistke in pravosodni policisti so sodelovali v »Sobi brez pobega« in na interaktiven način predstavljali svoj poklic.

Z udeležbo na dogodku smo potrdili dobro sodelovanje z IVK, katerega člani so nedavno spoznavali tudi poklic pravosodnega policista pri varovanju sodne palače v Ljubljani. Tam smo jim predstavili predvsem razlike in posebnosti pri delu pravosodnih policistov pri varovanju objektov pravosodnih organov v primerjavi z opravljanjem nalog v zaporu.