Skoči do osrednje vsebine

Za socialno ogrožene smo zaposleni na Finančni upravi zbrali več kot 11,5 tisoč evrov

Zaključen je interni humanitarni projekt »Furs smo ljudje«, kjer uslužbenci Finančne uprave že več let sodelujemo z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje.

Izvedba zadnjega sklopa aktivnosti našega projekta Furs smo ljudje se je začela oktobra 2022 in zaključila januarja 2024. Vključenih je bilo vseh 17 finančnih uradov. Od tega je 10 uradov zbiralo denarna sredstva za pomoč določeni družini, ki je v okolici urada najbolj potrebovala pomoč, ter sedem uradov, ki se je odločilo za pomoč v obliki zbiranja hrane, osnovnih in šolskih potrebščin.

Prek projekta Furs smo ljudje smo zaposleni kot fizične osebe zbirali denarna sredstva za socialno ogrožene družine in bili izjemno uspešni. Z vsemi zbiralnimi akcijami skupaj smo uspeli zbrati neverjetnih 11.536 eur.

Srčnost in dobrodelnost naših uslužbencev je omogočila, da smo z zbranim denarjem zagotovili nujno novo opremo družinam, ki si je same nisi mogle omogočiti. Prav tako smo pomagali družinam, ki se jim je zaradi denarne stiske nakopičil dolg in niso uspele poravnati stroškov položnic ter nujnih zdravstvenih terapij. Hkrati so nekatere družine prejele tudi vrednostne bone. Paketi zbrane hrane, osnovnih in šolskih potrebščin pa so se razdelili tistim, ki so to najbolj potrebovali. V prazničnem času smo se osredotočili na zbiranje daril za otroke in jim na ta način pričarali veselje ter pripomogli k prazničnemu vzdušju brez občutka pomanjkanja.

Veseli in ponosni smo, da Finančno upravo sestavljajo posamezniki, ki so po svojim močeh pripomogli k lajšanju stisk in težkih situacij številnih družin.

V zbirki projektov najdete več informacij o našem Dobrodelnem projektu: Furs smo ljudje.