Skoči do osrednje vsebine

Svečana prisega pravosodnih policistk in pravosodnih policistov

Pred generalnim direktorjem mag. Bojanom Majcnom so svečano prisegli pravosodni policistki in pravosodna policista, ki bodo delo opravljali v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ljubljana, Celje, Dob pri Mirni in Maribor.

S prisego: »Slovesno prisegam, da bom pri izpolnjevanju nalog varovanja in nadzora vestno, odgovorno, humano in zakonito izpolnjeval vse svoje naloge ter spoštoval človekove pravice in temeljne svoboščine.« so danes prejeli polna pooblastila za opravljanje dela.

Generalni direktor jim je po prisegi čestital in izpostavil: »V življenju in pri delu se na da vseh okoliščin predvideti vnaprej, a usposabljanje vam je dalo dobra izhodišča, ki vam bodo v pomoč na izbrani poklicni poti. Hvala za odločitev, da postanete pravosodni policisti. Želim si in vas spodbujam, da na tej poti vztrajate in izkušnje pri delu z ljudmi prenašate v različne vidike vašega življenja ter s tem osebnostno in poklicno rastete.« Poudaril je, da so se zaposlili v obdobju, ko v Sloveniji doslej še nismo imeli tako polnih zaporov in je kadrovska okrepitev še toliko bolj dragocena. V zakonodajnem postopku je trenutno tudi novela Zakona o izvrševanju kazenskih sankcij, ki naslavlja tako prezasedenost kot kadrovski vidik slovenskega zaporskega sistema.

Pravosodni policisti so spregovorili o vtisih z usposabljanja in uvodnega spoznavanja dela v zavodu ter razlogih, ki so jih pripeljali na poklicno pot pravosodnih policistov. Prisege sta se udeležila tudi vodji Oddelkov za varnost iz zavoda Ljubljana in Maribor. Pravosodnim policistom sta zaželela uspešno in varno opravljanje dela ter spomnila na prednosti poklica, vključno s socialno varnostjo in vplačilom obveznega dodatnega poklicnega zavarovanja.

Trenutno v upravi razpisujemo prosta delovna mesta za različne profile zaposlitev, med drugim več prostih delovnih mest za pravosodne policiste v zavodih Dob, Ig, Koper, Celje in v Oddelku Nova Gorica. Vljudno vas vabimo k prijavi.