Skoči do osrednje vsebine

Študijski obisk predstavnikov carinske uprave Črne gore na Finančni upravi

Na Finančni upravi od 12. marca do 14. marca 2024 poteka študijski obisk predstavnikov carinske uprave Črne gore.

Študijski obisk se izvaja v sklopu TAIEX-a (angleško Technical Assistance and Information Exchange), ki je instrument Evropske komisije za tehnično pomoč in izmenjavo informacij. Namen študijskega obiska je spoznavanje najboljših praks držav članic EU na področju ravnanja s carinskim blagom. Cilj študijskega obiska je, da Finančna uprava podpre Črno goro pri opredelitvi aktivnosti in organizaciji celotnega procesa ravnanja s carinskim blagom, razdelitvi obveznosti odgovornih služb in opredelitvi potrebnih postopkov.

Udeleženci se bodo srečali z vodstvom Finančne uprave in s strokovnjaki Uprave za carine, ki jim bodo predstavili pravne podlage (EU in Slovenije) za carinsko razpolaganje z zaseženim blagom. Seznanili pa se bodo tudi z dejavnostmi in postopki, ki jih izvaja oddelek za prodajo blaga, ter obiskali skladišče za zaseženo blago s predstavitvijo praktičnih izkušenj.

Finančna uprava podpira tovrstne študijske obiske in deli svoje izkušnje ter s tem podpira razvoj črnogorske uprave za carine in njeno integracijo v EU.

Dva predstavnika Finančne uprave in dva predstavnika carinske uprave Črne gore sedijo za mizo v pisarni.

Študijski obisk predstavnikov carinske uprave Crne gore na Finančni upravi | Avtor: Finančna uprava