Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Robert Golob: Videti zadovoljne paciente je tisto, kar največ pomeni

Predsednik vlade dr. Robert Golob je obiskal Univerzitetni klinični center Maribor, kjer se je sestal z vodstvom in seznanil z organizacijo dela in izvajanjem ukrepov, ki jih je vlada sprejela z namenom zaščite javnega zdravstvenega sistema.
Predsednik vlade si v spremstvu vodstva UKC Maribor ogleduje bolnišnico.

Predsednik vlade dr. Robert Golob je obiskal Univerzitetni klinični center Maribor. | Avtor: Katja Kodba/STA

V spremstvu ministrice za zdravje, generalnega direktorja in strokovne direktorice UKC Maribor si je ogledal klinični oddelek za kardiologijo, radiološki oddelek in urgentni center.

Ob obisku je spomnil, da je v zadnjih dveh tednih obiskal kar nekaj bolnišnic in v vseh delujejo izjemno predane ter povezane ekipe. "Kjer vsi zaposleni delujejo kot eno, ni težav. Stvari so rešljive tudi v tako zahtevnih pogojih, kot so današnji", je nadaljeval in poudaril, da se morajo razmere v zdravstvu reševati celovito in ne parcialno za eno skupino.

Predsednik vlade je ponovno poudaril, da je skrajni čas, da se stavka zdravnikov zamrzne. "Stavka danes ne koristi pri pogajanjih, škodi pa pacientom. In zanjo ni več nobenega upravičenega razloga", je dejal.

Premier se je zahvalil tudi celotnemu osebju kliničnega centra vključno z negovalci, medicinskimi sestrami, strokovnim osebjem, zdravnicami in zdravniki, ki predano in neprekinjeno opravljajo svoje delo. "Moram reči, da sem bil s tem, kar sem videl, zelo zadovoljen. In videl sem tudi zadovoljne paciente. To je tisto, kar največ šteje."

Ob obisku se je zahvalil tudi v. d. generalnega direktorja Vojku Flisu in strokovni direktorici UKC Maribor Nataši Marčun Vardi.