Skoči do osrednje vsebine

Aktivnosti zapora Ig, Celje in Prevzgojnega doma Radeče

V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje smo izvedli aktivnost za obsojence. V okviru skupinskega namenskega izhoda smo zaprtim omogočili ogled rokometne tekme, kateremu so se pridružili tudi mladoletniki iz Prevzgojnega doma Radeče. V ženskem zaporu na Igu pa smo že tradicionalno obeležili dan žena.

Obsojenci iz celjskega zapora so si ogledali rokometno tekmo domačega kluba in danskega rokometnega kluba GOG. Rokometno tekmo v dvorani Zlatorog v Celju si je v spremstvu zaposlenih ogledalo sedem obsojencev. Z ogledom je bilo združeno gibanje, saj so se obsojenci na tekmo podali peš. Zaprte osebe na ta način navajamo na zdrav način življenja, tudi preko zgleda uspešnih športnikov in ekipnega športa. Tovrstne aktivnosti spodbujajo pozitivno razmišljanje o tem kako pomembni so disciplina, moč in vztrajnost vsakega posameznika, od česar je odvisen končni rezultat ekipe. V okviru aktivnosti so tokrat sodelovali tudi mladoletniki iz Prevzgojnega doma Radeče.

Tudi letos so se zaprte ženske in uslužbenke Zavoda za prestajanje kazni zapora Ig ob mednarodnem dnevu žena razveselile voščil, ki so jih zanje izdelali starostniki DEOS Centra starejših Notranje Gorice. Vse zbrane je poleg Martina Lisca, direktorja Inštituta Stopinje, nagovorila tudi Ana Petrič, direktorica centra in Slovenka leta 2023. Dogodek je plod večletnega sodelovanja pri projektu izdelovanja voščilnic za starostnike, tokrat pa so starostniki polepšali dan ženskam v zaporu.