Skoči do osrednje vsebine

Uprava za pomorstvo podelila priznanje Agenciji za okolje

Ob dnevu pomorstva, 7. marcu, je Uprava za pomorstvo Agenciji za okolje podelila priznanje za sodelovanje in obveščanje ob vremenskih razmerah v letu 2023.

Priznanje je v imenu Agencije prevzel generalni direktor mag. Jože Knez.

Pomorščakom in Upravi za pomorstvo na Agenciji ob njihovem prazniku želimo varno plovbo in dolga mirna vremenska obdobja. Za nemirna pa upamo, da jih bomo v sodelovanju varno prestali.

Veseli smo, da so lahko z vremenskimi napovedmi in opozorili pomagamo pri strokovnih odločitvah Uprave, ki omogočajo večjo varnost plovbe in zaščito pristaniške infrastrukture.

Zviševanje temperature morja, katere trend zaznavamo že desetletja, vztrajno in pogosteje kaže svoje posledice. Le-te niso omejene na morsko okolje, vendar vplivajo na klimatske in vremenske razmere širom Slovenije. Nadpovprečna temperatura morja in z njo povezana razpoložljiva vlaga v ozračju je prispevala tudi k nastanku razmer ob katastrofalnih poplavah avgusta 2023.

Sodelovanje strokovnih služb na področju morja in celinskega dela Slovenije je nujno potrebno, zaradi česar tudi stremimo k sodelovanju.

Jadran Klinec izroča priznanje Jožetu Knezu

Jadran Klinec izroča priznanje Jožetu Knezu | Avtor: Uprava za pomorstvo

1 / 2