Skoči do osrednje vsebine

Objavljen razpis za izvajanje projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je danes v Uradnem listu Republike Slovenije objavilo Javni razpis za izvajanje projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči v obdobju od 2024 do 2026 ter za strateško partnerstvo na področju humanitarne pomoči v obdobju od 2024 do 2028.

Ministrstvo nevladnim organizacijam v Sloveniji namenja do 3.185.100 evrov. Od tega del sredstev v letu 2024 prispeva Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo iz Sklada za podnebne spremembe. 

Z javnim razpisom bo ministrstvo financiralo trije razvojno-humanitarne projekte v Podsaharski Afriki na področju podnebnih sprememb s poudarkom na prehranski varnosti in vodi ter enakosti spolov ter en humanitarni projekt za pomoč civilnemu palestinskemu prebivalstvu. Ministrstvo bo sklenilo tudi Strateško partnerstvo na področju mednarodne humanitarne pomoči za petletno obdobje.

Na ministrstvu bo v sredo, 20. marca 2024, potekala delavnica za nevladne organizacije, ki se želijo prijaviti, in za podjetja, ki so zainteresirana za morebitno partnerstvo. Na delavnici bomo predstavili podrobnosti razpisa in odgovorili na vprašanja o pripravi vlog za projekte. Srečanje bo tudi priložnost za dvostranske pogovore in dogovore o morebitnih partnerstvih med nevladnimi organizacijami in zainteresiranimi podjetji. Vse zainteresirane prosimo, da svojo udeležbo sporočijo na elektronski naslov razvoj.mzz@gov.si do ponedeljka, 18. marca 2024.

Javni razpis za izvajanje projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči v obdobju od 2024 do 2026 ter za strateško partnerstvo na področju humanitarne pomoči v obdobju od 2024 do 2028.