Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za obrambo objavilo javne razpise za štipendije

Za študijsko leto 2024/25 Ministrstvo za obrambo razpisuje več javnih razpisov za podelitev štipendij za delo oziroma službo v Slovenski vojski

Javni razpisi so v celoti objavljeni na spletni strani postanivojak.si.

Prvi javni razpis se nanaša na štipendije kandidatom za častnike in višje vojaške uslužbence za študijske programe 1. Bolonjske stopnje in višje za poklicno delo v Slovenski vojski za študijsko leto 2024/25. Izbrani kandidati bodo štipendijo prejemali od prvega letnika dalje, štipendije pa so prednostno namenjene za smeri izobrazbe medicina, strojništvo, računalništvo in informatika, logistika, elektrotehnika, pomorstvo in promet, kemija, mikrobiologija, zdravstvena nega, gradbeništvo, fizika in obramboslovje. Rok za oddajo prijave je do vključno 31. oktobra letos.

Za kandidate za častnike in višje vojaške uslužbence, ki želijo postati  pogodbeni pripadniki Slovenske vojske, Ministrstvo za obrambo za študijsko leto 2024/25 razpisuje javni natečaj za študijske programe 1. bolonjske stopnje in višje. Prednostna področja so za smeri izobrazbe medicina, računalništvo in informatika, logistika, zdravstvena nega, gradbeništvo, fizika in obramboslovje. Izbrani kandidati bodo štipendijo prejemali od vključno prvega letnika dalje. Rok za oddajo prijave je do vključno 31. oktobra letos.

Naslednji javni razpis je namenjen kandidatom za vojake srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov za pogodbeno opravljanje službe v rezervni sestavi Slovenske vojske za šolsko leto 2024/25. Izbrani kandidati bodo štipendijo prejemali od vključno prvega letnika dalje, prednostni programi izobraževanja pa so iz tehničnih smeri, in sicer strojništva, elektrotehnike, računalništva in informatike, telekomunikacij, gradbeništva, prometa in pomorstva, kemije, mehatronike, zdravstva ter za poklica avtoserviserja in kuharja. Rok za oddajo prijave je do vključno 30. septembra letos.