Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Andreja Katič prevzela vodenje Ministrstva za pravosodje

Na Ministrstvu za pravosodje je danes posle prevzela nova ministrica Andreja Katič.

Ministrica Katič se je predhodnici dr. Dominiki Švarc Pipan zahvalila za njeno dosedanje delo. Ponovno je poudarila, da je bilo narejeno veliko dobrega.

Glede reševanja zadev, ki so se pojavljale v javnosti, zlasti nakupa stavbe na Litijski, ministrica poudarja, da verjame v delo pristojnih organov, ki so tudi najbolj pristojni o svojem delu obvestiti javnost.

Kot je napovedala na svoji predstavitvi parlamentarnemu odboru za pravosodje, je preklicala vsa pooblastila uslužbencem ministrstva. Ne zato, da ne bi zaupala nekaterim sodelavkam in sodelavcem, ampak predvsem zato, da vidi, kakšna pooblastila imajo in da se lahko sama prepriča o njihovih znanjih in kompetencah za opravljanje najpomembnejših zadev.

Ministrica se bo tudi že danes srečala s predsednikom vrhovnega sodišča dr. Miodragom Đorđevićem. Med izzivi, ki jo čakajo, je tudi uresničitev odločbe ustavnega sodišča o sodniških plačah.

Švarc Pipan je povedala, da je hvaležna za priložnost, da je lahko vodila ministrstvo in da jo veseli, da se vrača na ministrsko mesto ravno Andreja Katič, ki je že bila ministrica za pravosodje. Ob tej priložnosti ji je tudi čestitala.