Skoči do osrednje vsebine

16. strokovno srečanje vodstev geodetskih uprav Republike Slovenije in Republike Hrvaške

27. februarja 2024 je v Zagrebu potekalo 16. strokovno srečanje vodstev geodetskih uprav Republike Slovenije in Republike Hrvaške.

Namen srečanja je bila izmenjava najnovejših izkušenj in najboljših praks na področju pristojnosti obeh uprav. Srečanje so zaznamovale predstavitve projektov, ki jih trenutno izvajata obe upravi. Sledil je konstruktiven dialog s poudarki na področju zagotavljanja transparentnosti in dostopnosti prostorskih podatkov državljanom in gospodarstvu, povezovanjem ključne infrastrukture digitalnih prostorskih podatkov ter nenehnem posodabljanju geodetskega sistema s ciljem izboljšanja hitrosti in učinkovitosti izmenjave prostorskih podatkov.

Letošnje srečanje je bilo 16. po vrsti, s tem da je bilo zadnje srečanje leta 2018 v Krškem. Kljub nekajletnemu premoru, zaradi ukrepov ob Covidu-19, je sodelovanje med upravama pri aktualnih strokovnih vprašanjih potekalo kontinuirano tudi v vmesnem obdobju.

Udeleženci so posebej poudarili potrebo po nadaljevanju sodelovanja med geodetskimi upravami na področju izboljšanja geodetskih storitev in prostorskih informacij, kot tudi na področju krepitve regionalne povezljivosti in inovacij v prihodnjih letih.

Udeleženci 16. srečanja vodstev geodetskih uprav Republike Slovenije in Republike Hrvaške v dvorani zasedanja

Udeleženci 16. srečanja vodstev geodetskih uprav Republike Slovenije in Republike Hrvaške | Avtor: Državna geodetska uprava Republike Hrvatske