Skoči do osrednje vsebine

Uradni obisk predsednice državnega zbora v Republiki Ciper

Predsednica Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urška Klakočar Zupančič se od srede, 28. februarja do petka, 1. marca 2024, mudi na uradnem obisku v Republiki Ciper.
predsednica ob nagovoru, v ozadju delegacija

Uradni obisk predsednice Državnega zbora RS v Republiki Ciper | Avtor: vir: Državni zbor RS.

Predsednica Državnega zbora Republike Slovenije se je v sredo, 28. februarja, srečala s predstavniki slovenske skupnosti na Cipru, se ob tej priložnosti vpisala v Knjigo novoustanovljenega Društva ciprsko-slovenskega prijateljstva in nato udeležila otvoritve razstave zasebne umetniške zbirke častnega generalnega konzula Republike Slovenije v Limassolu dr. Evrosa Alexandrioua ter se vpisala v knjigo Mestne univerzitetne knjižnice Limassol.

V okviru obiska se bo danes v Nikoziji srečala z gostiteljico, predsednico Predstavniškega doma Republike Ciper gospo Annito Demetriou. Prav tako se bo srečala z ministrom za zunanje zadeve Republike Ciper dr. Constantinosom Kombosom, s predsednikom Odbora za zunanje in evropske zadeve in predsednikom Skupine prijateljstva Slovenija-Ciper gospodom Harrisom Georgiadesom, z ministrom za pravosodje in javni red gospodom Mariosom Hartsiotisom, s posebnim predstavnikom in vodjo mirovnih sil Združenih narodov na Cipru gospodom Colinom Williamom Stewartom.

V petek, 1. marca 2024 se bo predsednica Državnega zbora Republike Slovenije srečala s županom Nikozije gospodom Constantinosom Yiorkadjisem.