Skoči do osrednje vsebine

Najava javnega razpisa za nevladne organizacije in poziv zasebnemu sektorju k sodelovanju

V Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve predvidoma v začetku marca 2024 načrtujemo objavo javnega razpisa za nevladne organizacije. Predmet javnega razpisa bo financiranje triletnih projektov s področja mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči v obdobju od 2024 do 2026 in strateško partnerstvo na področju humanitarne pomoči v obdobju od 2024 do 2028.

Javni razpis bo razdeljen na tri sklope, razpisanih bo do pet projektov, in sicer:

  • razvojno humanitarni projekti v Podsaharski Afriki na področju podnebnih sprememb, s poudarkom na prehranski varnosti in vodi ter enakosti spolov;
  • humanitarni projekt za pomoč civilnemu palestinskemu prebivalstvu v Gazi oziroma na Zahodnem bregu;
  • strateško partnerstvo na področju humanitarne pomoči.

Nevladna organizacija bo lahko oddala do največ tri prijave.

Nevladne organizacije spodbujamo, da pri projektih sodelujejo z zasebnim sektorjem, ki lahko projekte nevladnih organizacij podpre v materialni, finančni ali storitveni obliki.

Za pomoč nevladnim organizacijam pri iskanju partnerjev iz zasebnega sektorja zbiramo interes podjetij za sodelovanje pri prijavi. Po identifikaciji podjetij bomo na naši spletni strani objavili seznam zainteresiranih podjetij, na katere se bodo lahko obrnile nevladne organizacije, ki načrtujejo prijavo na razpis.

Predvidoma 14. marca 2024 bomo organizirali delavnico za zainteresirane prijavitelje, na katero bodo vabljena tudi podjetja. Delavnica bo hkrati priložnost za dvostranske pogovore in dogovore o partnerstvih.

Zainteresirana podjetja vabimo, da svoj interes sporočite na elektronski naslov razvoj.mzz@gov.si. V sporočilu navedite tudi, če dovolite objavo splošnih kontaktnih podatkov podjetja na spletni strani ministrstva za zgoraj navedeni namen.