Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Vojko Volk: "Slovenija bo vselej podpirala Ukrajino, ne glede na vse"

Državni sekretar za mednarodne zadeve v Kabinetu predsednika vlade Vojko Volk se je danes v imenu predsednika vlade udeležil shoda ob drugi obletnici vojne v Ukrajini.
Državni sekretar Vojko Volk stoji pred govornico na odru in ima nagovor

Državni sekretar za mednarodne zadeve v Kabinetu predsednika vlade, Vojko Volk se je v imenu predsednika vlade udeležil shoda ob drugi obletnici vojne v Ukrajini | Avtor: Kabinet predsednika vlade

1 / 2

Shod je potekal v organizaciji Veleposlaništva Ukrajine in ukrajinske skupnosti v Sloveniji. V svojem nagovoru je državni sekretar poudaril, da "smo v dveh letih barbarske invazije na Ukrajino vsi trpeli, a največ trpljenja je doživela Ukrajina. Izgubljena so bila mnoga življenja, uničeni so domovi. Priča smo bili priključitvi dela njenega ozemlja, kar je nezakonito dejanje. Z vidika mednarodnega prava to predstavlja zločin nad vsemi zločini. Ukrajinci se borijo odločno, pogumno in z dostojanstvom."

"Slovenija bo vselej podpirala Ukrajino, ne glede na vse. Njihov boj je naš boj. Moralna dolžnost vsakega svobodnega naroda na svetu je pomagati žrtvam. To je naša obveznost v spoštovanju mednarodnega prava. Vsak svoboden narod mora pomagati žrtvam in obsojati agresorja. Ko stalna članica Varnostnega sveta Združenih narodov ne spoštuje temeljnih načel mednarodnega prava, na katerih temelji stabilnost sveta, to predstavlja konec svetovnega reda, ki je bil vzpostavljen po drugi svetovni vojni," je povedal državni sekretar Vojko Volk.