Skoči do osrednje vsebine

Objavljen razpis za sofinanciranje stroškov praktičnega izobraževanja v letu 2024

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je objavilo Javni razpis za sofinanciranje materialnih stroškov in stroškov storitev praktičnega izobraževanja v letu 2024. Višina razpisanih nepovratnih sredstev znaša 168.010 evrov.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje materialnih stroškov in stroškov storitev praktičnega izobraževanja dijakov srednjih šol, študentov višjih strokovnih šol in visokošolskih zavodov. Vlagatelji so lahko javni vzgojno izobraževalni, javni visokošolski ali javni raziskovalni zavodi, ki izvajajo programe izobraževanja ali raziskovanja s področja agroživilstva, gozdarstva, veterinarstva in živilstva,  katerih ustanoviteljica je Republika Slovenija.  

Ministrstvo bo finančno podporo namenilo za kritje stroškov materiala in repromateriala za izvajanje praktičnega pouka, za drobni inventar in potrošni material za izvajanje praktičnega pouka in laboratorijskih vaj, zagotavljanje varnosti in zdravja dijakov oziroma študentov, za najem strojev in drugih storitev (npr. najem prevoznih sredstev za prevoz dijakov), namenjenih izvajanju praktičnega pouka, za vzdrževanje strojev, naprav in opreme na posestvih in delavnicah, namenjenih praktičnemu pouku ter za energente, ki se porabijo za pogon kmetijske in gozdarske mehanizacije ter promocije.

Za upravičene stroške se štejejo stroški, ki so nastali v koledarskem letu izvedbe javnega razpisa od 1. januarja do 1. oktobra. Vlogo za javni razpis je možno oddati v obdobju od 16. februarja 2024 do vključno 22. marca 2024.

Javni razpis in razpisna dokumentacija