Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 18. februarja 2024.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Koper

Ob 11.42 je v bližini naselja Sečovlje v občini Piran osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili prvo pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev NMP. Poškodovani voznik je bil prepeljan v SB Izola.

Izpostava Maribor

Ob 14.36 je na Cesti v Dobrovce, občina Miklavž na Dravskem polju, osebno vozilo zapeljalo s cestišča ter obstalo prevrnjeno na streho. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka in pregledali vozilo. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Izpostava Ptuj

Ob 2.08 je v Cirkulanah v istoimenski občini osebno vozilo zapeljalo s cestišča v obcestni jarek. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 3.23 je v kraju Arja vas, občina Žalec, pred stanovanjsko hišo zagorel kontejner. Gasilci PGD Arja vas, Dobriša vas-Petrovče in Drešinja vas so pogasili goreči kontejner in pregledali okolico.

Izpostava Murska Sobota

Ob 11.49 je v Murski ulici v naselju Krog, občina Murska Sobota, gorelo na podstrešju stanovanjske stavbe. Gasilci PGD Murska Sobota in Krog so požar pogasili in pregledali ostrešje.

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Murska Sobota

Ob 19.06 je v Soboški ulici v naselju Bakovci, občina Murska Sobota, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Murska Sobota in Bakovci so požar pogasili.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Ljubljana

Ob 0.15 je v Sokolski ulici v Ivančni Gorici gorel zabojnik za odpadni papir. Mimoidoči so goreči zabojnik odmaknili od ostalih zabojnikov in ga skušali pogasiti z ročnim gasilnim aparatom. Zabojnik so dokončno pogasili gasilci PGD Ivančna Gorica.

Eksplozije

Izpostava Ljubljana

Ob 9.53 je v ulici Lakotence v Ljubljani eksplodirala plinska jeklenka v kletnih prostorih stanovanjskega objekta. Gasilci GB Ljubljana so pogasili manjši požar odpadkov ter prezračili prostore.

Sproščanja nevarnih plinov

Izpostava Ljubljana

Ob 16.52 so se na Cankarjevi cesti v Logatcu zaradi delujočega agregata v stanovanju izpušni plini širili vse do sosednjih stanovanj. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zaustavili agregat, opravili meritev prekoračenih emisij plina, prezračili stanovanje ter stanovalcu odsvetovali nadaljnjo uporabo agregata v zaprtem prostoru.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Celje

Ob 13.09 so na regionalni cesti Velenje–Slovenj Gradec v naselju Paka pri Velenju proti Hudi luknji, občina Velenje, gasilci PGE Velenje, PGD Velenje in dežurni VOC-Celje nevtralizirali izteklo gorivo po vozišču v dolžini dveh kilometrov.

Izpostava Postojna

Ob 19.09 je v naselju Studenec, občina Postojna, zaradi porušitve bazena za gnojevko iztekla velika količina gnojevke. Gasilci PGD Postojna so pregledali potok med lokacijo onesnaženja in reko Nanoščico ki je bil že onesnažen. Pregledali so tudi reko Nanoščico med Landolom in Postojno, v kateri onesnaženja ni bilo opaziti. Obveščene so bile pristojne službe.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Ljubljana

Ob 6.10 je v gozdu pri naselju Klanec pri Gabrovki, občina Litija, občan naletel na neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjske in Ljubljanske regije sta na varnem mestu uničila protipehotno letalsko bombo MTR kalibra 70 mm, minometni mini Brixia kalibra 45 mm, topovsko granato kalibra 47 mm, vžigalnik minometne mine kalibra 30 mm, ročno bombo OTO kalibra 55 mm in vžigalnik protipehotne letalske bombe kalibra 25 mm. Najdbe so bile italijanske izdelave.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Ljubljana

Ob 7.02 so v Maistrovi ulici v naselju Vir, občina Domžale, gasilci CZR Domžale s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili dostop reševalcem NMP do preminule osebe.

Izpostava Maribor

Ob 10.50 so v Maistrovi ulici, občina Lenart v Slovenskih Goricah, gasilci PGD Lenart s tehničnim posegom iz okvarjenega vozila rešili ujeto osebo.

Ob 18.52 so v naselju Križni Vrh, občina Slovenska Bistrica, gasilci PGD Slovenska Bistrica s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in omogočili reševalcem NMP dostop do obolele osebe.

Izpostava Novo mesto

Ob 12.50 so na Cesti na Gradec v Mirni gasilci PGD Mirna ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, kjer se je nahajala preminula oseba.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Snežne razmere in nevarnost plazov

Razmere v gorah so dostopne na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/bulletin/mountain/avalanche/