Skoči do osrednje vsebine

Objavljeni trije javni razpisi

Ministrstvo za kulturo je danes objavilo tri javne razpise. Rok za prijavo na vse tri razpise je do vključno 18. marca 2024.

Objavljeni so bili:

  • Javni razpis za izbor kulturnih projektov postprodukcije na področju uprizoritvenih umetnosti, ki jih bo v letu 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JPR-PP-2024).

Sofinanciranje je namenjeno podpori kulturnih projektov postprodukcije na področju uprizoritvenih umetnosti v letu 2024 v slovenskem in mednarodnem prostoru. Sofinancirane bodo postprodukcije, ki bodo izvedene v letu 2024 in so postprodukcije predstav, ki so jih ustvarili nevladne organizacije in samozaposleni v kulturi na področju uprizoritvenih umetnosti ter so bile premierno uprizorjene pred letom 2024.

  • Javni razpis za izbor javnih kulturnih programov na področju filmskih festivalov, ki jih bo v letih 2024 – 2026 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JPR-VP-FF).

Predmet javnega razpisa oznaka JPR-VP-FF, je sofinanciranje javnih kulturnih programov na področju filmskih festivalov, ki jih bodo izvajalci izvedli v obdobju od 2024 do vključno 2026.

  • Redni letni ciljni razpis za sofinanciranje distribucije kakovostnih evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov v kinematografski mreži in v avdiovizualnih storitvah na zahtevo ter art kino programov za leto 2024 (JPR-KT-2024).

Predmet razpisa je sofinanciranje kinematografske distribucije kakovostnih evropskih, avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov v kinematografski mreži in v avdiovizualnih storitvah na zahtevo ter art kino programov v letu 2024.

Rok za prijavo na vse tri razpise je do vključno 18. marca 2024.

Vsi trije razpisi so bili 16. februarja 2024 objavljeni v Uradnem listu (številka 13/2024).