Skoči do osrednje vsebine

Z delom začel tudi strateški svet za davke

Po včerajšnjem srečanju delovne skupine za davke se je na Ministrstvu za finance danes prvič sestal tudi strateški svet za davke. Njegov namen je izmenjava mnenj, usmeritev in priporočil za oblikovanje predlogov ukrepov na davčnem področju, ki so v pristojnosti Ministrstva za finance.
Gosti sedijo za ovalno mizo in razpravljajo

Srečanje strateškega sveta za davke | Avtor: Ministrstvo za finance

Medtem ko je oblikovanje delovne skupine za davke sledilo dogovoru med predstavniki vlade in gospodarskimi združenji o sodelovanju gospodarstva v delovnih skupinah o pripravi davčne reforme in odpravljanju administrativnih ovir v gospodarstvu, bo strateški svet za davke deloval kot strokovno posvetovalno telo ministra za finance Klemna Boštjančiča. Delo sveta bo temeljilo tudi na rezultatih razprav v delovni skupini za davke, hkrati pa ne bo nadomestilo nadaljnjega usklajevanja rešitev v okviru socialnega dialoga.

Tako kot člane delovne skupine je tudi člane strateškega sveta uvodoma nagovoril minister Boštjančič. Spomnil je, da želimo na ministrstvu pripraviti učinkovite celovite rešitve, ki bodo davčni sistem naredile pregleden in enostaven. Pri tem stremimo k čim širšemu dialogu, zato se je minister članom sveta zahvalil za pripravljenost na sodelovanje in izrazil prepričanje, da bodo tudi razprave na svetu prispevale k uspešnemu delu ministrstva na področju oblikovanja davčne politike.