Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 13. februarja 2024.

Pogrešane osebe

Ob 11.19 se je nadaljevala iskalna akcija pogrešane osebe od 22. februarja 2024 na območju Sestranske vasi v Gorenji vasi v občini Gorenja vas-Poljane. Gasilci PGD Škofja Loka, Gorenja vas in GARS Kanj so pregledali območje jezu, vendar pogrešanega niso našli.

 

Nesreče v gorah

Izpostava Ljubljana

Ob 12.38 se je v okolici Kamniškega Dedca v občini Kamnik zaplezala oseba. Gorski reševalci GRS Kamnik in helikopter Slovenske vojske z združeno ekipo GRS-HNMP na krovu so osebo nepoškodovano prepeljali v dolino.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Kranj

Ob 6.39 so v križišču na Polici v Kranju trčila tri osebna vozila. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in do prihoda policistov usmerjali promet. Poškodovano osebo so na kraju oskrbeli in nato v nadaljnjo zdravstveno oskrbo prepeljali reševalci NMP.

Izpostava Ljubljana

Ob 11.26 sta v križišču Adamičeve in Gasilske ceste v Grosuplju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.21 je na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico v občini Vrhnika osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevračalo. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu voznika. Prepeljan je bil v UKC Ljubljana.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 16.07 sta v naselju Stari trg, občina Slovenj Gradec, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in očistili cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

 

Požari v objektih

Izpostava Brežice

Ob 18.44 je na Cesti krških žrtev v Krškem v večnamenski stavbi zagorel ventilator. Pred prihodom gasilcem je požar sam ugasnil. Gasilci PGE Krško, PGD Krško in Leskovec so pregledali prostore in jih prezračili.

Izpostava Celje

Ob 19.17 so v Ravnah, občina Šoštanj, gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Gaberke in Šoštanj so pogasili požar.

Izpostava Kranj

Ob 17.39 se je v naselju Virmaše, občina Škofja Loka, kadilo v kurilnici stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Virmaše–Sv. Duh in Škofja Loka so zavarovali kraj in pregledali prostor. Lastnikom so odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Izpostava Ljubljana

Ob 18.25 so v Marinči vasi, občina Ivančna Gorica, gorele saje v dimniški tuljavi stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zagradec na Dolenjskem so zaprli dotok zraka v dimnik, počakali do izgoretja saj in očistili dimnik. Lastniku so svetovali obisk dimnikarske službe.

Izpostava Maribor

Ob 12.24 se je v Panonski ulici v Mariboru zaradi pozabljene hrane na štedilniku kadilo iz enega od varovanih stanovanj. Gasilci JZ GB Maribor so hrano odstavili in prezračili prostore.

Izpostava Postojna

Ob 11.58 so gasilci ZGRS Sežana in PGD Sežana pogasili požar v zalogovniku za pelete in ga iznesli iz stanovanjske hiše v Dutovljah v občini Sežana. Prezračili so celoten objekt in odsvetovali kurjenje do prihoda servisa.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Ljubljana

Ob 14.36 je v IOC Zapolje I v Logatcu na parkirišču gorelo osebno vozilo. Uničeno vozilo so pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Kranj

Ob 2.32 je v Skladiščni ulici na Jesenicah gorel manjši kup smeti. Požar so pogasili gasilci GARS Jesenice.

Izpostava Ljubljana

Ob 14.19 so v naselju Jelovec v občini Sodražica gasilci PGD Sodražica pogasili travniški požar na površini okoli 2 hektarjev.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Brežice

Ob 10.51 so v naselju Bučerca v občini Krško gasilci PGE Krško s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in nudili pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP Krško. Oseba je bila prepeljana v UC Brežice.

Izpostava Celje

Ob 15.12 so gasilci PGE Velenje posredovali v večstanovanjskem objektu v Koželjskega ulici v Velenju, kjer so iz okvarjenega dvigala rešili 4 osebe.

Ob 19.10 so v naselju Studence v občini Žalec gasilci PGD Ponikva pri Žalcu nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe iz reševalnega vozila v stanovanjski objekt.

Izpostava Ljubljana

Ob 15.24 so na Remškarjevi cesti, občina Brezovica, gasilci PGD Brezovica iz poplavljene kleti pomožnega objekta izčrpali okoli 4 kubične metre podtalnice.

Izpostava Maribor

Ob 14.50 so v Ulici Šercerjeve brigade v Mariboru gasilci JZ GB Maribor s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu in omogočili dostop reševalcem NMP Maribor do obolele osebe. Oseba je bila prepeljana v UKC Maribor.

Izpostava Postojna

Ob 16.41 sta na Tržaški cesti v Postojni v okvarjenem dvigalu ostali ujeti osebi. Gasilci PGD Postojna so ju s tehničnim posegom rešili iz dvigala.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 12.18 so v Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu gasilci PGD Slovenj Gradec s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili dostop policistom do preminule osebe.

Izpostava Trbovlje

Ob 11.54 je na cesti Zagorje–Trbovlje pri odcepu za Prapreče–del kadilo iz osebnega vozila. Gasilci PGD Zagorje-mesto so na kraju ugotovili, da je prišlo do okvare turbine, gašenje ni bilo potrebno. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pomagali pri natovarjanju vozila.

Ob 16.15 so v Ulici Sallaumines v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje–mesto iz okvarjenega dvigala rešili eno osebo.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/